Je bezoekt onze website met een verouderde browser.
Voor een optimale weergave van de website adviseren wij om een andere browser te gebruiken.
Spring naar content

Uw badkamer is een belangrijk onderdeel van uw (t)huis. Een plek om tot rust te komen en te relaxen. U even helemaal terugtrekken in uw eigen (badkamer)wereld. Wilt u volgens de laatste trends iets bijzonders van uw badkamer maken? Laat u inspireren door de badkamertrends van nu.

Trend 1. Japandi

Anders dan het woord zou vermoeden, u denkt wellicht enkel aan Japan, combineert u hier the best of two worlds: het Japanse minimalisme met de Scandinavische functionaliteit. Eenvoud én klasse, en dan net even anders. Eenvoudige schoonheid in het kwadraat met de trefwoorden: licht, minimalistisch en rustgevend. De Japandi badkamer kenmerkt zich door een rustgevende en functionele ruimte met een verwijzing naar het pure wellness-gevoel zoals de authentieke houten sauna’s uit Finland.

Original 2100 (2)

Kleur.
Al het beste uit de natuur is in deze trend vertegenwoordigd, zowel qua kleur als qua materiaal. We zien lichte en neutrale kleuren, warme witten, naast hout, houtstructuren, houtkleuren en licht natuursteen. Ideaal voor wie van een lichte of natuurlijke badkamer houdt.

Vorm.
De vormen van de Japandi badkamertrend zijn subtiel: rustige vormen, vloeiende lijnen en dun materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een ronde spiegel, een wasbak met asymmetrische vormen of een badkuip met ronde vormen. De elegantie spat ervan af.

Contrast.
Om voor meer contrast te zorgen kiest u accessoires met een meer geometrische vorm. Ook de lampen in uw Japandi badkamer hebben vaak iets van een structuur, reliëf, ribbel of streep.

Bent u fan van de Japandi stijl? In uw Japandi badkamer komt u in een natuurlijke omgeving even helemaal tot rust.

dneo_boho_11 (1)

Trend 2. Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Iedereen kijkt naar manieren om bewuster met de wereld om te gaan. Ook in badkamers wordt er steeds meer aandacht besteed aan milieuvriendelijkheid. Hierbij kunt u denken aan kranen die minder water verbruiken, startfuncties die energie besparen en vooral aan het duurzamer produceren van badkamerproducten.

Hotbath 018 (4)

In het kader van het verduurzamen van uw badkamer, zijn er steeds meer natuurlijke materialen in gebruik. Perfectie is niet langer het hoogste doel; de schoonheid van natuurlijke materialen ligt juist in hun imperfecties en onregelmatigheden. Wilt u deze trend ook in uw eigen badkamer toepassen? Overweeg dan bijvoorbeeld een betonnen vloer, met de hand gevormde tegels, geborstelde kranen en badkamermeubels met een opvallende houtnerf.

Trend 3. Shakers Craft.

Ze stonden bekend om hun zeer sobere leefstijl en uitmuntende ambachtswerk: de zogeheten Shakers die eind 18e eeuw van Europa naar de VS emigreerden. De meubels die ze maakten waren minimalistisch en zonder franje, maar functioneel en met hart en ziel gemaakt. Kwaliteit en luxe in een eenvoudige jas. Vertaalt u dat eens naar uw nieuwe, luxe badkamer, dan ontstaat er iets heel bijzonders!

Enso Graphite WE1205 (2)

Contrast en synergie.

Een combinatie van de ruwe materialen met aardetinten zoals terracotta, zacht steenrood, beige en bruine tinten die op houtsoorten lijken zijn heel mooi te combineren met strak wit sanitair. De aardetinten zorgen voor de verbinding tussen ruw en ambachtelijk tegenover strak en wit. Houdt u wel van een beetje over the top? Kies dan voor (mat) zwart sanitair en/of kranen van geborsteld koper of goud. Prachtig toch?

Baksteen en hout.
Baksteen is een veel voorkomend materiaal in de Shakers Craft stijl, met haar artisanale look. Je kunt er reliëf en ritme mee maken en accenten mee metselen: over ambacht gesproken! Wilt u een echte eye catcher? Laat dan één wand helemaal van baksteen zijn en combineer dit met luxe houtsoorten, bewerkt en onbewerkt. U kunt helemaal los gaan zolang u maar pure, eenvoudige en solide materialen gebruikt.

Coast 1200 M59 (2)

Als u dit doortrekt in uw accessoires, dan maakt u deze stijl helemaal af. Gebruik houten en/of stenen badkameraccessoires en denk ook aan handgemaakte producten, droogbloemen en riet. Houdt u van stoer en ambachtelijk? Dan wordt de Shakers Craft badkamer the place to be!

Trend 4. Gekleurd sanitair.

De dagen van een saaie witte badkamer zijn voorbij. Het gebruik van gekleurde tegels is een geweldige manier om extra accenten aan uw badkamer toe te voegen. Maar tegenwoordig wint gekleurd keramiek ook steeds meer aan populariteit. In het bijzonder kan een gekleurde wastafel een echte blikvanger zijn in een kleinere badkamer of toilet. Maak daarom uw badkamer of toiletruimte wat levendiger met een gekleurde wastafel of toilet.

Uw badkamer is een afspiegeling van wie u bent. Bent u iemand die graag expressief en kleurrijk leeft? Dan is de Post Modern stijl echt iets voor u! Laat uw creativiteit de vrije loop en geef uw badkamer een persoonlijk tintje met behulp van felle kleuren en gewaagde patronen.

Meubelen Rocco set 02A sfeer hires - set-02_A-LIGGEND-MONTAGE

Laat u inspireren door primaire kleuren, afgewisseld met zachtere kleuren als pastel- en aardetinten. Hier maakt u het letterlijk zo bont als u maar wilt. Er komt kracht in uw badkamer door een groot deel rustig te houden en bepaalde delen eruit te laten springen. Bijvoorbeeld een ferme kleur op de wand achter uw wastafel(s), bad of douchehoek en de rest van het kleurgebruik in één tint te houden.

03_zwart
Meubelen Rocco set 08C sfeer hires - set-08_C-MONTAGE

Trend 5. Gekleurde tegels

Ga voor gekleurde tegels! Natuurlijk hoeft u niet uw hele badkamer in een en dezelfde trendkleur of kleurfamilie te stylen. U kunt juist een statement maken een groot deel van je badkamer rustig te houden en dan bepaalde delen een krachtige tint te geven. Bijvoorbeeld de wand achter uw wastafel(s), de wand bij het bad of zelfs je hele douchehoek.

Heel interessant zijn ook de tegels met 3D-effect. Hiermee creëert u heel mooie optische illusies. Iets eenvoudiger, maar ook met zeer groots effect: de onderste helft van uw badkamer in een andere kleur tegelen dan de bovenste. U krijgt dan tegellambrisering, een speelse variant op ouderwetse houten lambrisering.

3lati (1)

Trend 5. Hout als decoratie

U zou het misschien niet verwachten tussen al het kleurrijke geweld, maar houten elementen kunnen juist voor een welkome rust zorgen. Op dit moment zijn lichte houtsoorten, ook wel bekend als 'blonde' houtsoorten, populair.

Een bijzonder verfijnde optie is underlayment, waarbij de natuurlijke vlam van het hout goed te zien is en direct als decoratie fungeert. Overweegt u om hout in uw badkamer te gebruiken?

Er zijn prachtige wastafelonderkasten van hout beschikbaar, maar denk ook eens aan het gebruik van hout(print) op de badkamerdeur. Dit zorgt direct voor een natuurlijk en rustgevend gevoel. Een combinatie met wit ziet er erg mooi uit en biedt tevens de mogelijkheid om elders met kleur te spelen.

BAD_210819_Socials_Hub_vintageline_V1_7

Maak een afspraak.

Kom op afspraak bij ons langs in de showroom aan Ravelijncenter 39a. Onze medewerkers staan voor u klaar en geven u graag een rondleiding langs ruim 15 badkameropstellingen. En wat dacht u van inspiratie opdoen op ons gloednieuwe tegelplein? Er is altijd wel een tegel die bij uw smaak past.

Ontdek. Leef. Geniet.