Je bezoekt onze website met een verouderde browser.
Voor een optimale weergave van de website adviseren wij om een andere browser te gebruiken.
Spring naar content

Zit u klaar voor de keukentrends van 2023? Wat zijn de kleuren van dit moment, welke keukenapparatuur is onmisbaar en wat zijn de laatste interieurtrends die hun intrede doen in keukenland? Ontdek de nieuwste keukentrends en laat u inspireren!

Trend 1. Lichte en zachte kleuren.

Er is een trend zichtbaar waarbij keukens lichter en zachter van kleur worden. Dit betekent dat er gebruik gemaakt wordt van heldere en witte houtsoorten, maar ook zachte pasteltinten zoals beige, nude, roze, groen en blauw zijn populair. Hierdoor lijkt de kleur zwart in keukens af te nemen, hoewel het nog wel gekozen wordt. Er is een groeiende vraag naar lichte en frisse keukens.

Heuvelstraat14Venray-02

Trend 2. Ton-sur-ton.

De keukens zijn niet alleen lichter qua keukenfronten, maar de hele keuken wordt steeds vaker in een ton-sur-ton samenstelling gepresenteerd. Het keukenblad, de keukenkasten en de accessoires zijn in harmonie met elkaar. Hierdoor straalt de keuken een bepaalde rust uit.

Carmen Keukenstudio_Maastricht _Smeets 09

Om iets unieks toe te voegen aan de keuken, wordt er vaak gekozen voor opvallende keukenbladen. Denk bijvoorbeeld aan een licht keukenfront met bijbehorende kleur keukenblad, maar dan met een goudkleurige marmerlook ader erin verwerkt. Of een keukenkraan met spoelbak, uitgevoerd in een brons of koperkleurige versie.

03_SSK_Keuken_eiland_wit_Grijs_Francke

Ook zijn de grijze tonen momenteel hot. We zien ze vooral terug in de vorm van ton-sur-ton en met een natuurlijke uitstraling. Zo wordt er bijvoorbeeld voor gekozen om een grijze look te creëren in terrazzo uitvoering voor keukenbladen en -achterwanden. Een keuze die zowel uniek als tijdloos is.

Opvallend zijn ook de organische vormen in het interieur. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker rondingen terug in een keukeneiland. Hoekige en strakke lijnen blijven bestaan, maar er is ook een groeiende vraag naar zachte, ronde en organische vormen waar mogelijk.

02_2020_KBC_Strookappe_Hout_Eiland_L_HR

Trend 3. Interieurstijl Japandi in de keuken.

De Japandi interieurstijl is de perfecte mix van twee filosofieën die elkaar gevonden hebben: Wabi sabi uit Japan en Hygge uit Scandinavië. Beide hebben hun eigen unieke touch, maar komen samen in een sfeer van sereniteit, rust en frisheid.

Een voorbeeld van een keuken met Japandi invloeden is bijvoorbeeld een keukenfront met houten latjes of de opvallende omkaderde deuren met een subtiel profiel. En alles in combinatie met een zacht kleurenpalet van natuurlijke wit tot bruintinten.

Wooden,Furniture,In,Minimal,Dining,Room,Interior,Design

Trend 4. Interieurstijl Ibiza in de keuken.

De Ibiza-stijl is ontstaan in de tijd van corona, toen we niet zomaar naar zonnige oorden konden. We besloten om de Ibiza-vibes naar onze eigen huizen te halen. Wat begon met de tuin, is inmiddels doorgetrokken naar het interieur.

Een Ibiza-stijl keuken oogt simpel en licht van kleur, met voornamelijk witte muren en witte omlijstingen in combiantie met licht houten of oude houtlook keukendeuren. Een robuust wit of licht keukenblad maakt de basis af. Waar mogelijk worden in de keuken oude houten balken gebruikt en natuurlijk ogende luchtige materialen, die zo kenmerkend zijn voor Ibiza.

Stylish,Kitchen,In,White,And,Brown,Wood.,Style,Minimalism.,Sink,

Trend 5. Kookplaat met afzuiging.

De kookplaat met ingebouwde afzuiging is de nieuwste trend op keukenapparatuurgebied. Een strakke kookplaat waarbij de afzuiging discreet is verwerkt, zodat er geen grote afzuigkap meer boven de keuken hangt.

Dit is vooral een geweldige keuze als je een kookeiland hebt, want zo is de afzuiging niet meer te zien. Dit zorgt ervoor dat het design van de keuken nog beter tot zijn recht komt. En een groot voordeel is dat u geld kan besparen, omdat u slechts één apparaat nodig hebt in plaats van twee (afzuiging en kookplaat).

Trend 6. Duurzaamheid.

Duurzaamheid in de keuken wordt steeds belangrijker, we willen dat de producten die we kopen, milieubewust zijn. Of dat een producent op z'n minst bewust is van zijn rol in de maatschappij en zijn impact op het milieu.

Bij ons als keukenspeciaalzaak werken we uitsluitend met partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, zoals bijvoorbeeld FSC en PEFC keurmerken die staan voor duurzaam geproduceerd hout. Keukenapparatuur wordt ook steeds energiezuiniger gemaakt. We willen ons steentje bijdragen aan een groenere toekomst.

19383015_Siemens_Home_Connect_Apple_Watch_Dishwasher_16_9

Maak een afspraak.

Enthousiast geworden? Heeft u ideeën en wilt u sparren met onze keukenexpert?  Breng een bezoek aan Wilms badkamers – keukens aan het Ravelijncenter 39a in Den Helder voor nog meer inspiratie. Voor een advies op maat maakt u een afspraak met een van onze specialisten. Vertrouwd en eerlijk. U bent van harte welkom.