Je bezoekt onze website met een verouderde browser.
Voor een optimale weergave van de website adviseren wij om een andere browser te gebruiken.
Spring naar content

Zit u klaar voor de keukentrends van 2024? Maak een reis door de wereld van kleuren, voelbare texturen en natuurlijke tinten. Laat u verrassen door de charme van lichtere houtsoorten. De fascinatie voor bloemenprints en vintage patronen speelt ook een grote rol. Duurzaamheid en technologie zijn onmisbaar, met slimme apparaten en hergebruik van materialen. Laat u inspireren om van uw keuken een uniek meesterwerk te maken!

Trend 1. Kleurexplosie met contrast.

Ervaar een explosie van kleuren in keukens dit jaar. Van zachte pasteltinten tot gedurfde kleuren zoals terracotta. Zwart blijft een klassieker, maar maakt plaats voor donkerbruin en diepblauw. De trend verschuift van Scandinavisch blond tot diep Rijksmuseum-donker.

De materialen zijn cruciaal in deze kleurenexplosie. Van zwart staal naar lichtbeton, koper en mat goud. Zwarte stalen accenten worden subtieler, terwijl drukke patronen op werkbladen en tegels terrein winnen. Het draait om contrast tussen levendige kleuren en rustige basisstructuren.

Koetenburgweg6Dirkshorn-03

Trend 2. Textuur en reliëf.

De trend van diepe texturen gaat verder dan alleen het visuele; het is een echt voelbare ervaring in de keuken. De terugkeer van graniet en materialen met een ruwere, natuurlijke textuur zijn kenmerkend. Denk aan oppervlakken met reliëf en grove structuren, waarmee u uw keuken uniek en persoonlijk maakt.

Hoofdstraat129DeLierklein

Trend 3. Bloemen en vintage.

Geïnspireerd door de jaren 80, omarmen steeds meer mensen bloemen en vintage-elementen. Bloemenprints zijn al enige tijd zichtbaar op behang, textiel en accessoires en veroveren nu ook de keuken. Naast bloemen zijn er opvallende geometrische vormen, felle kleuren en gedurfde grafische prints op tegels en keukenkastjes, waardoor uw keuken speels en persoonlijk wordt. Alles kan en mag in 2024.

Keuken bloemenprint

Trend 4. Duurzaamheid en hergebruik materialen.

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema in 2024. Jongeren kiezen bewust voor unieke, herbruikbare items en fabrikanten integreren steeds vaker materialen zoals gerecycled hout en glas in keukenontwerpen. Modulaire keukens, die flexibiliteit bieden, winnen aan populariteit.

Driekoningenlaan29Zierikzee01klein

Trend 6. Technologische innovaties.

Technologie neemt een steeds grotere rol in binnen het keukenontwerp. Van slimme afzuigkappen tot vaatwassers met ingebouwde luidsprekers en koelkasten die u laten weten wanneer de yoghurt op is. Verlichting ziet ook innovatie, met systemen die zowel functioneel als decoratief zijn.

19383015_Siemens_Home_Connect_Apple_Watch_Dishwasher_16_9

Trend 7. Nude en natuurlijk.

Natuurlijke tinten, ofwel nude kleuren, zijn overal te zien. Van zachte aardetinten tot warme neutralen, ze geven de keuken een tijdloze uitstraling. Zandtinten zijn populair en combineren prachtig met walnoot en roodbruine materialen. Cortenstaal zorgt voor een mediterrane sfeer.

Nude keuken met visgraat vloer

Trend 8. Licht hout.

De verschuiving naar lichtere houtsoorten, zoals multiplex van berken, geeft de keuken een frisse en eigentijdse uitstraling. Ook noten- en wengé-achtige houtsoorten keren terug, met name in patronen en als wandornament.

Zeelandsedijk8Volkel08klein

Even sparren met een van onze adviseurs?

Geïnspireerd geraakt en klaar om ideeën te delen? Kom sparren met onze adviseurs bij Wilms badkamers – keukens, Ravelijncenter 39a, Den Helder. Ontdek hier onze uitgebreide collectie inspirerende ontwerpen. Hoewel niet alle trends van deze pagina in de showroom staan, is er genoeg te zien! Voor persoonlijk, eerlijk advies op maat, plan een afspraak met onze specialisten. We verwelkomen u graag.